Loading...

Producten

/Producten
Producten 2018-11-08T15:16:42+00:00

Producten

Chita Group is gespecialiseerd in de productie en levering van eiken woonprogramma’s en tafels. Eiken is een duurzame harde houtsoort met een tijdloos karakter. Onze meubelen worden gemaakt van hoogwaardige kwaliteit eiken, uitgevoerd in verschillende stijlen. Continue vernieuwen wij onze collectie door in te spelen op de trends en ontwikkelingen uit de branche. Doordat wij onze eigen productie beheren, kunnen wij snel inspelen op de ontwikkelingen in de markt.

De meubelbranche kent vele verschillende woonstijlen. Doordat de meubelbranche zich continu ontwikkelt, komen er regelmatig nieuwe stijlen of worden verschillende stijlen met elkaar gecombineerd. Om een indruk te krijgen van de verschillende stijlen die er zijn, worden onderaan deze pagina enkele voorbeelden uit onze collectie weergegeven.

Vervolgens zijn er in de afwerking verschillende kleurmogelijkheden en handgrepen te combineren, waardoor ieder meubel nog verder gepersonaliseerd kan worden naar de wensen van de klant.

Kleurmogelijkheden & Beslag

Een belangrijk onderdeel voor de uitstraling van onze meubels is de kleur. Wij ontwikkelen hiervoor continue nieuwe kleuren die passen bij de meubels en de hedendaagse trends. Daarnaast hebben wij in de loop der jaren een zeer compleet assortiment van kleuren ontwikkeld, waardoor iedere gewenste uitstraling bereikt kan worden. De kleur wordt in meerdere lagen aangebracht. Meestal kiezen we voor een combinatie van beits en olie of lak. Olie heeft als kenmerk dat het een warme en natuurlijke uitstalling geeft en het voordeel van lak is dat het meubel onderhoudsvrij is.

Vervolgens kan de stijl en het karakter van een programma versterkt worden door gebruik te maken van passend beslag. Doorgaans worden er per programma enkele (kleur)mogelijkheden beschikbaar gesteld, zodat de klant de meubels nog verder kan personaliseren. Mogelijkheden hierin zijn bijvoorbeeld de kleuruitvoeringen in RVS, antraciet of brons. We hebben een ruime keuze in verschillende grepen en zijn hierdoor zeer flexibel wat betreft de mogelijkheden.

|

Natuurlijk eiken

Eiken is uitermate geschikt voor het maken van meubelen. Het is een harde houtsoort met een unieke warme uitstraling. Iedere eiken boom heeft zijn eigen structuren, kleuren en nerven. Windscheuren, oneffenheden en noesten zijn natuurlijke kenmerken die het hout typeren en het warme karakter geven. Deze kenmerken charmeren ons product en maken ieder meubel uniek.

Eiken is een natuurproduct dat reageert op zijn omgeving. Invloed van zonlicht zal de houtsoort doen verkleuren en luchtvochtigheid zal het meubel doen uitzetten of krimpen (net zoals bij een houten vloer). Indien er sterke omgevingswisselingen zijn dan zal dit zijn uitwerking hebben op de meubels. Mogelijke natuurlijke gevolgen kunnen zijn dat deurtjes/lades gaan klemmen door uitzetting of dat er bij het krimpen van het meubel scheurtjes ontstaan. Dit is typerend voor eiken en benadrukt het gebruik van een natuurlijk product. Klemmende deurtjes kunnen overigens gemakkelijk verholpen worden door de deurtjes bij te stellen of eventueel te schaven. Hieronder staan enkele tips die we graag meegeven wanneer u onze meubels verkoopt:

  • Een omgevingstemperatuur tussen de 14 en 21 graden is ideaal.
  • Een luchtvochtigheid tussen de 40-60% is het beste voor de meubels.
  • Plaats viltjes onder objecten die op de meubels worden geplaatst.
  • Verplaats decoratie regelmatig om verkleuring op meubels te voorkomen.
  • Gebruik onderzetters of viltjes om kringen te voorkomen. Dit geldt met name voor meubels afgewerkt met olie.
  • Vermijd het plaatsen van meubels in het directe zonlicht.
  • Vermijd aanraking met materialen die weekmakers bevatten (bijvoorbeeld plastic of rubber).